Standart bir binanın üretim süresi normal koşullarda bir haftadır. Hava koşullarına bağlı olarak montaj ekiplerimiz tek katlılarda 20-25 m2; çift katlılarda ise günde yaklaşık 15-20 m² kurulum gerçekleştirebilmektedir. Montajdan sonra müşterimizin yapacağı işlemlerden sonra boyacı da bina metrekaresine göre 1-3 gün aralığında boyama işlemini tamamlanmaktadır. İyi bir planlamayla 1 ay gibi kısa bir sürede binanın içine yerleşebilirsiniz.
Prefabrik yapılar bulunduğu doğal ve iklim koşullarına göre yapı statiğine uygun olarak üretilmektedir. Prefabrik yapının statiğini bozmayacak şekilde tadilat işlemleri yapılabilir. Olası tadilatlarınız için mutlaka Karmod satış sonrası destek biriminden bilgi alınız.
Prefabrik yapılarımız istenilen ölçü ve büyüklükte yapılabilmektedir. Özellikle konutlarda mimar ve mühendislerce hazırlanmış her biri yüksek konfor ve ergonomi içeren hazır tasarımlar müşterilerimizce yoğun talep ve beğeni görmektedir. Metrekarelerine göre 1+1’den başlayarak 3+1’e kadar değişik kullanımlar için çok sayıda planda üretim yapılmaktadır. Karmod hazır prefabrik yapı projelerine de üretim desteği vermektedir.
Prefabrik yapıların üretimi kaynaksız vidalı sistem teknoloji ile modern tesislerde gerçekleştirilmektedir. Civatalı sistemin mukavemeti kaynağa göre daha kuvvetli ve emniyetli olup üretim ve işçilik hatalarını neredeyse “0” a indirmektedir. Yapılarımızda kullanılan ana malzemeler sac, EPS ve betopandır. Üretimlerimizin tamamında %100 paslanmaz malzemeden kullanılmaktadır. Duvar panellerimizde betopan-strafor-betopan veya sac-strafor-sac olmak üzere yüksek izolasyonlu iki farklı panel tercih edilmektedir. Çatı makasları vidalı sistemli olup teknolojik hatta otomatik rollform makinalarında bire bir projeye detaylarına özel üretilmektedir. Makasların dikmeleri ve çaprazları statik hesaba göre mühendislerimizin tespit ettikleri yerlere, binanın kurulacağı coğrafi ve iklim koşulları dikkate alınarak hazırlanmaktadır. Çatı kaplaması olarak kullanılan malzeme standart olarak galvaniz sac malzemedir. Müşteri tercihine özel çatı kaplamasında OSB, mebran, şıngıl gibi malzemeler kullanılabilmektedir. Pencereler ve balkon kapıları PVC çift ısı camlıdır. İç kapılarda Amerikan panel kapı kullanılmaktadır. Elektrik ve sıhhi tesisat malzemeleri ile birlikte kullanılan tüm malzemeler TSE standartlarında olup, kalite ve garanti belgelidir.
Prefabrik yapılar uzun ömürlü yapı sınıfında olup ortalama 50 yıl güvenle kullanılabilmektedir. Aşırı rüzgâr, kar, yağmur, nem ve kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünü etkiler. Diğer yapı modellerinde olduğu gibi standart bakımlarının yapılması bina ömrünü olumlu yönde etkilemektedir.
Ana taşıyıcı sisteminde tamamen çelik malzemelerin kullanıldığı çelik konstrüksiyon evler deprem dayanımı en yüksek konut modellerindendir. Ana taşıyıcı sisteminde çelik direkler kullanılır. Dış ve iç duvar bloklarının tamamında çelik konstrüksiyon kullanımı devam eder. Duvar bloklarındaki çelik kullanımı ana taşıyıcılarla ortak hareket ederek eve en iyi düzeyde deprem güvenliği kazandırır. Evin çatı sistemi de tamamen çelik karkaslarla üretilmiştir.
Çelik konstrüksiyon evlerin ortalama ömrü 40 – 60 yıl olarak ifade edilmiştir. Bununla birlikte çelik evlerin ömrünün bu süreden çok daha uzun olduğunu vurgulayabiliriz. Uzun ömürlü konut modeli özelliğiyle ABD ve Avrupa ülkelerinde en çok tercih edilen modeller arasında yer alır. Her konut modelinde olduğu gibi çelik sistemli evlerde de standart bakımlar yapıldığında evin ömrü çok uzun yıllara kolayca yükseltilebilir. Standart olarak belirttiğimiz bakımlar arasında evin iç ve dış boyası, çatı ve dere bakımı gibi uygulamalar yer alır.
İzolasyon uygulamalarına büyük kolaylık sağlayan çelik konstrüksiyon evler soğuk iklimler için özellikle tercih edilmesi gereken konut modelleri arasında yer alır. Çelik duvar ve çatı sistemleri hem içten hem de dıştan yalıtım uygulamalarına büyük kolaylık sağlar. İzolasyon malzemeleriyle tam uyumla evi soğuğa karşı en iyi dayanıma yükseltir. Yüksek yalıtım performansıyla çelik konstrüksiyon evlerin iklimlendirmesi son derece kolaydır. En az enerji harcayarak ev içi sıcacık hale getirilebilir. Bu sıcaklığı uzun süre muhafaza eder. Tercih edenlere enerji tasarrufuyla gider bütçelerinden kazanç sağlar.
Çelik konstrüksiyon evler standart olarak tek katlı ve iki katlı olarak projelendirilip inşa edilmektedir. Daha yüksek katta çelik ev projeleri ağır çelik malzemeler kullanılarak üretilebilir. Tek katlı çelik evler yaygın kullanıma sahiptir. Bununla birlikte lüks konut beklentileri için çift katlı çelik evler tercih edilmektedir. Çelik ev mimari dekorasyon uygulamalarıyla en iyi villa konforuna sahip olmaktadır.
Çelik konstrüksiyon ev kalıcı konut modeli olarak kabul edildiğinden ruhsat izni işlemine tabidir. İmarlı arsalara çelik konstrüksiyon ev yapımı için ruhsat izni verilmektedir. İmarsız arsalara inşa edilecek evler kaça konut muamelesi görür. Bununla birlikte imarsız tarım arazilerinde 250 m2 büyüklüğü geçmemek kaydıyla yüzde 5 imarla çelik konstrüksiyon ev yapımına izin verilebilmektedir.
Çelik konstrüksiyon evlerde ruhsat almak için mahallelerde ilgili belediyelerin imar müdürlüklerine başvurarak ruhsat alınabilir. Köylerde ise çelik ev ruhsatı için il merkezlerinde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüklerine müracaat edilmelidir. Çelik konstrüksiyon ev ruhsatı alınacak arsanın imarlı olması gerekmektedir. Çelik ev yaptırmak istediğiniz arsanın imara açık olup olmadığını Belediye İmar Müdürlüğü veya Tapu Dairesinden öğrenebilirsiniz.